https://www.sneakerpaleis.nl/nl/blogs/blog/waarom-worden-exclusieve-sneakers-meer-waard/

  • Op werkdagen voor 13:00 uur besteld = de volgende werkdag geleverd!
  • Geen verzendkosten binnen Nederland en naar België
  • Hele maand november Black Friday sale!
  • |
  • |
  • Registreren

Waarom worden exclusieve sneakers meer waard?

U heeft ze vast wel gezien: Nike Air Max schoenen voor 500 euro of duurder, terwijl ze voor 140 euro werden verkocht in de winkel. Maar waarom?

Of de Adidas Yeezy die voor 4 tot 10 keer duurder dan de winkelprijs wordt verkocht. Er zijn duizenden voorbeelden, waarbij de sneakers meer waar worden.

Antwoord:
De aanbod kan de vraag niet aan. Dit houdt in dat meer mensen ze willen kopen, dan er gemaakt van zijn. Geïnteresseerden zijn vaak liefhebbers die ze verzamelen of liefhebbers die ze dragen. Ook is er een kleine deel mensen die deze sneakers opkopen en weer verkopen. Zolang de vraag groot is naar exclusieve sneakers, zijn er mensen ook bereid om er (te) veel geld voor neer te leggen. Waarom ook niet denkt de koper. Ze worden vaak meer waar en vaak zelfs na het dragen worden ze evengoed nog voor een redelijke prijs weer verkocht. Soms zelfs met winst.

Waarom maken de merken niet meer van de modellen?
Exclusieve sneakers trekken mensen aan. Het is een vorm van promotie. Mensen praten erover en deze vorm van “gratis” reclame kan de afzetgroep bereiken die het bedrijf door middel van campagnes zelf niet of niet goed kon bereiken. Deze vorm van promotie zorgt voor een hippe bekendheid voor het merk, waardoor het merk een meerwaarde krijgt. Zodra exclusieve sneakers in grote aantallen worden uitgebracht, mist het haar exclusiviteit. Want als het overal is te krijgen, dan is de koper niet meer apart.

Waar kan ik deze schoenen kopen?
Vaak wordt een exclusieve release tegenwoordig anders verkocht dan de rest van de sneakers, namelijk door middel van inschrijving voor een loting of door de campen. Campen houdt in dat je van tevoren (soms zelfs 2 of meer dagen van tevoren) kampeert voor een winkel die ze uitbrengt. Vaak worden de aankopen gelimiteerd tot de aankoop van 1 exemplaar. Meedoen aan een loting is bij ieder bedrijf anders.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2019 Sneakerpaleis - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »