https://www.sneakerpaleis.nl/nl/blogs/blog/een-snelle-manier-om-te-zien-dat-het-om-imitatie-g/

 • Op werkdagen voor 13:00 uur besteld = de volgende werkdag geleverd!
 • Geen verzendkosten binnen Nederland en naar België
 • Final sale!
 • |
 • |
 • Registreren

Een snelle manier om te zien dat het om imitatie gaat

 • Geplaatst op
 • Door A. C.
 • Geplaatst in Tips
 • 2
Een snelle manier om te zien dat het om imitatie gaat

U heeft een sneaker gevonden op bijvoorbeeld een webshop, op Marktplaats of eBay. Met deze tip kunt u vaak al zien dat het gaat om imitatie.

Niet alle imitatie schoenen hebben het, maar sommige hebben dat wel: de schoenen zijn niet goed geveterd. Op de foto ziet u een voorbeeld van een Nike Air Max schoen.

De fout zit erin dat er een gaatje wordt overgeslagen bij het veteren. Zo worden Nike Air Max schoenen nooit uitgebracht. Ook voor andere Nike sneakers geldt dit. Hoewel niet altijd alle gaten geveterd zijn, worden er nooit (meerdere) gaten overgeslagen zoals op de foto.

Fabrikanten van imitatie schoenen bezuinigen op het veteren. Dit wordt met de hand gedaan en halveert het veterproces, waardoor dus de loonkosten lager zijn. Het bezuinigen wordt natuurlijk gedaan om een zo goedkoop mogelijk productie te bereiken.

Oude Nike sneakers kunnen wel anders geveterd zijn dan het tegenwoordig het geval is. Met oud bedoelen we modellen voor het jaar 2000.

Enkele andere merken:

Adidas
Ook van Adidas zien we tegenwoordig imitatie schoenen die niet goed geveterd zijn. Van bepaalde (originele) modellen worden wel de bovenste (paar) gaten overgeslagen.

Converse
Tegenwoordig zien we vrijwel geen originele Converse schoenen die niet goed geveterd zijn. Vroeger (langer dan 10 jaar terug) werden soms Converse schoenen uitgebracht waarvan alleen de eerste gaten geveterd waren. Let er wel mee op dat originele Converse All Star schoenen vaak niet geheel geveterd zijn (meestal worden een paar gaten aan de bovenkant overgeslagen).

Jordan
Wij hebben de Air Jordan sneakers tot nu toe alleen goed geveterd gezien. Ook bij deze sneakers worden soms de bovenste (paar) gaten niet geveterd.

New Balance
Onze ervaring met New Balance is dat het vaak geveterd is. Van enkele exclusieve New Balance schoenen hebben we gezien dat alleen de eerste gaten geveterd zijn.

Timberland
Timberland is een uitzondering. Hiervan verschilt het vetermanier ieder jaar weer.

Vans
Vans staat er bekend om dat deze schoenen vaak niet goed geveterd zijn. Vaak worden alleen de eerste gaten geveterd.

Uitzonderingen:
Alle merken veranderen met de jaren de productie. Alle merken produceerden meer dan 10 jaar terug de producten anders dan tegenwoordig. Het kan dus zo zijn dat u een originele oude model hebt die anders is geveterd dan tegenwoordig het geval is.

Productiefouten:
Als een arbeider in de fabriek niet juist heeft geveterd, is dit een productie fout. Productie fouten als deze komen zelden voor en vormen ook een uitzonderingsgeval.


Dit is een blog van reeks bloggen over tips met betrekking tot het kopen van sneakers. Klik hier voor een overzicht. 

Reacties

 1. Admin Sneakerpaleis Blog Admin Sneakerpaleis Blog

  Beste Gertjan,

  Wij verkopen geen imitatie producten. Originele sneakers van Nike worden o.a. gemaakt in China, Vietnam en Indonesië. Wij hebben een blog over China geschreven, omdat er vaak wordt gedacht dat alle sneakers uit China imitatie zijn.

  Met vriendelijke groeten,

  Admin Sneakerpaleis Blog

 2. Gertjan van Wijk Gertjan van Wijk

  Beste heer / Mevrouw,

  Jullie hebben op de site een verhaal staan over nep nike's, toevallig heb ik schoenen bij jullie besteld en deze komen uit Vietnam. Misschien een idee om erbij te zetten dat deze ook nep zijn. Echte komen namelijk uit China toch ?

  Mvg. GJ

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Keurmerken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Socialmedia

© Copyright 2019 Sneakerpaleis - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »